'Flick posteert zwaarlijvige Bayern München-verdediger voor straf op de bank'

'Flick posteert zwaarlijvige Bayern München-verdediger voor straf op de bank'

25-11-2020 15:45
1

Bayern München-trainer Hansi Flick is niet te spreken over de discipline van Niklas Süle. De centrale verdediger ontbrak zaterdag in het Bundesliga-duel met Werder Bremen (1-1), omdat hij te zwaar zou zijn. Dat meldt BILD.

Volgens de Duitse boulevardkrant is Flick niet tevreden over de arbeidsethos van de 25-jarige Süle op de training van Der Rekordmeister. Hij werd daarom voor straf buiten de wedstrijdselectie gelaten, hoewel de officiële lezing een trainingsachterstand was. De oefenmeester heeft de Duitse international woensdag in een één-op-ééngesprek op het hart gedrukt om zijn niveau een stukje op te vijzelen.

Süle kwam dit seizoen pas vier keer in actie in de Bundesliga. Oudgediende Jérôme Boateng staat voornamelijk naast David Alaba in het hart van de defensie. Overigens is het niet de eerste keer dat Süle onder vuur ligt bij Bayern vanwege zijn gewicht. In 2019 speculeerden Duitse media al over overgewicht van de verdediger.

BILD meldt dat Bayern weleens de transfermarkt op kan gaan als Süle geen beterschap toont. Dayot Upamecano is al in beeld bij de Champions League-winnaar, ook omdat de toekomst van Boateng en Alaba onzeker is.