Antwerp heeft geleerd uit heenmatch: Te vaak de lange bal naar Mbokani

Antwerp heeft geleerd uit heenmatch: "Te vaak de lange bal naar Mbokani"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 15:17wo 25-11-2020 om 15:17

Royal Antwerp FC is woensdag afgereisd naar Oostenrijk, waar het donderdagavond LASK Linz partij geeft op speeldag vier van de Europa League. Na de jammerlijke thuisnederlaag (0-1) moet The Great Old vol aan de bak. Ritchie De Laet windt geen doekjes om de ambitie: winnen!

"Omdat we thuis punten hebben laten liggen, is dit een heel belangrijke wedstrijd voor ons, als we nog willen overwinteren in Europa", laat De Laet er geen twijfel over bestaan bij Sporza. "Uiteindelijk hebben we niets te verliezen, dus we gaan naar daar om alles of niks te spelen. Het mooie aan deze poule is dat je snel weer tegen elkaar speelt, dus je kan snel fouten rechtzetten."

In een puntendeling heeft de mandekker dus geen trek. "Niks rekenen, we gaan om te winnen", is De Laet strijdvaardig. "De drie punten zijn heel belangrijk, want als we met gelijke punten eindigen, tellen de onderlinge duels. Bij een gelijkspel zouden we moeten gaan stunten in Tottenham of moet Ludogorets iets doen tegen LASK ... Dan zitten we te veel te rekenen. We gaan gewoon vol voor die overwinning, zodat we alles in eigen handen hebben."

Dat tikkeltje meeval
De analyse van de heenmatch heeft alvast een duidelijke conclusie opgeleverd. "Ik denk dat we terug naar ons spel moeten gaan dat we al weken in de competitie tonen, en dat is voetballen. Thuis tegen LASK hebben we voor een andere optie gekozen. We probeerden wat te vaak de lange bal naar Mbo (Dieumerci Mbokani, nvdr) te vinden. Zij beschikken over drie sterke centrale verdedigers. Dat hielp niet altijd meteen. We gaan het terug voetballend proberen", verklapt De Laet al.

De naam is gevallen: Mbokani. De aanvalsleider verkeert in mindere vorm. "Met Mbo moeten we een beetje geluk hebben. De bal valt momenteel net niet voor ons, net niet voor de voeten Mbo. Als een afgeweken bal met geluk voor zijn voeten valt en hij kan er eentje afmaken, is hij terug vertrokken, denk ik. Zolang we de doelkansen creëren, zal die goal er uiteindelijk wel komen", sust De Laet de vormcrisis van zijn ploeggenoot.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat doet Antwerp op bezoek bij LASK?

Winnen
67%
Gelijkspelen
15%
Verliezen
17%
(144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws