Als Sambi Lokonga wil doorbreken als topper, zal hij tandje moeten bijsteken

"Als Sambi Lokonga wil doorbreken als topper, zal hij tandje moeten bijsteken"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 15:01wo 25-11-2020 om 15:01

Vincent Kompany heeft de motor van RSC Anderlecht nog steeds niet op toerental gekregen. Vorige zondag ging het onderuit bij K. Beerschot V.A.. Die nederlaag was terecht, want vooral op het middenveld verloren de Brusselaars de slag. Marc Degryse laat een ballontje op over mogelijke versterking en zoekt het daarbij niet te ver.

Kompany streeft technisch verzorgd en hoog voetbal na, maar bij de balverovering is er nog ruimte voor beterschap. "Dat druk zetten vooruit; dat kan Tau niet. Dat kan Zulj niet en als het tempo omhoog gaat, dan heeft ook Sambi Lokonga een probleem", wijst Degryse de verantwoordelijken met de vinger in de podcast Top of the League. Van Lokonga verwacht de analist hoe dan ook meer. "Als hij echt wil doorbreken als topper, dan zal hij een tandje moeten bijsteken."

Dat het middenveld van Anderlecht soms versmacht wordt, viel zondag des te meer op. Bij dat andere paars-en-wit staat die linie namelijk als een huis. Met name Ismaila Coulibaly en Raphaël Holzhauser maken nu al weken indruk. "Zij zouden zeker een meerwaarde zijn voor Anderlecht", stelt Degryse onomwonden. Naar de sterkte van Beerschot is het immers niet ver zoeken. "Dat middenveld met Sanusi, Holzhauser, Pietermaat als controleur, Coulibaly ...", besluit hij vol lof.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie kan Anderlecht het best gebruiken?

Coulibaly
43%
Holzhauser
38%
Geen van beiden
19%
(259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws