Rutten heeft raad voor Kompany: “Dat is een slecht idee met Verschaeren”

Rutten heeft raad voor Kompany: “Dat is een slecht idee met Verschaeren”

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 14:44wo 25-11-2020 om 14:44

Fred Rutten had Yari Verschaeren welgeteld twaalf wedstrijden onder zijn hoede bij RSC Anderlecht. De Nederlander laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de vormdip van zijn voormalige pupil.

Rutten ziet het allemaal wel goed komen met Verschaeren. "Want Yari is één van de grootste talenten die ik meegemaakt heb. Hij kan ontzettend goed voetballen. Net daarom zeg ik: het komt sowieso goed."

Verschaeren op rechts is echter een foute zet van Vincent Kompany, vindt Rutten. "Slecht idee. Daar komen Yari's sterke punten minder tot uiting. Hij moet tussen de linies kunnen bewegen. Ik liet hem vanop links vertrekken, met de vrijheid om met zijn goeie rechter naar binnen te komen.”

“En daar mee het spel te helpen verdelen - Yari heeft de vista en kan het uitvoeren." De statistieken van Verschaeren blijven ondermaats. "Dat is compleet logisch. Alle jonge spelers zijn wisselvallig - die curve is nooit alleen maar stijgend. Zeker niet als ze in een onstabiele omgeving als Anderlecht moeten presteren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Rutten hier gelijk?

Ja
93%
Nee
7%
(196 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws