FIFA maakt shortlist voor Speler van het Jaar bekend, KDB houdt Belgische eer hoog

FIFA maakt shortlist voor Speler van het Jaar bekend, KDB houdt Belgische eer hoog

25-11-2020 11:04 Laatste update: 11:10
7

De FIFA heeft woensdag bekendgemaakt wie nog in aanmerking komt om tot Speler van het Jaar verkozen te worden. Op de shortlist van elf namen zien we met Kevin De Bruyne één Belg terug. 

Lionel Messi ging vorig jaar met de prijs aan de haal. Ook dit jaar staat hij net zoals De Bruyne en Cristiano Ronaldo op de shortlist. Fans kunnen ook dit jaar stemmen op hun favoriet en daaruit wordt een top-drie opgemaakt, waarna op 17 december een winnaar zal worden uitgeroepen.

Op de shortlist staat ook Robert Lewandowski. De Poolse spits van Bayern München werd volgens velen 'beroofd' van een Ballon d'Or en maakt dan ook een grote kans op een uitverkiezing.

De elf spelers die op de shortlist staan: Thiago Alcantara (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin de Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool) en Virgil van Dijk (Liverpool).