Verschaeren krijgt kritiek: “Hij is niet de toekomst van het Belgische voetbal”

Verschaeren krijgt kritiek: “Hij is niet de toekomst van het Belgische voetbal”

25-11-2020 09:12 Laatste update: 09:16
51

Yari Verschaeren zit in een vormdip bij RSC Anderlecht. Bondsoach Roberto Martinez blijft wel het vertrouwen uitspreken in de 19-jarige middenvelder. Volgens analist Nordin Jbari is dat onterecht.

"Yari moet dringend een volwassen voetballer worden. Hij is een vaste international, draait al meer dan twee jaar mee, dan heb je een bepaalde status. En die moet je dan ook respecteren”, begint Jbari tegenover Het Laatste Nieuws.

"Ik vind Verschaeren niet 'de toekomst van het Belgische voetbal', zoals Roberto Martínez eerder zei. Martínez is een fan van Verschaeren, hij roept hem keer op keer op. Wat mij betreft is dat onbegrijpelijk: Verschaeren verdiende die selecties niet, hij hoorde eerder bij de beloften thuis.”

“Hij is al maanden ondermaats”, gaat Jbari verder over hoe Verschaeren de knop moet omdraaien. “Door keihard te werken. Door 'man' te worden. En door vaker van positie te wisselen met Tau. Op rechts rendeert hij niet, maar als Kompany hem daar blijft zetten, moet Verschaeren zélf ruimte zoeken in de as."