De Ligt denkt vaak terug aan tijd bij Ajax: 'Dat helpt me nu ook bij Juventus'

De Ligt denkt vaak terug aan tijd bij Ajax: 'Dat helpt me nu ook bij Juventus'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 07:28wo 25-11-2020 om 07:28

Matthijs de Ligt zegt dat hij veel aan zijn opleiding bij Ajax heeft nu hij vaak in de basis staat bij Juventus. De wijze waarop hij in de Amsterdamse academie getraind is komt hem nu goed van pas.

De jongere spelers bij Juventus doen hun best om naar het niveau van hun ervaren teamgenoten toe te groeien. Daarbij komt de Ajax-achtergrond van De Ligt van pas. "Moed en discipline karakteriseren de stijl van Ajax", zegt de verdediger uit Abcoude in een interview met Icon. "Iedereen verwacht daar dat je de bal vooruit speelt zonder angst en dat je jezelf laat zien. Die mentaliteit helpt me bij Juventus."

De Ligt weet echter ook dat hij nog veel moet doen om een gearriveerde speler te worden bij La Vecchia Signora. "Ze halen je alleen naar Juventus als je goed genoeg bent en dat weten de jonge spelers bij deze club. We ontwikkelen ons en willen zoals onze ervaren teamgenoten worden. De nieuwe Georgio Chiellini, Leonardo Bonucci of Gianluigi Buffon, dat willen we worden en daar doen we elke dag ons best voor."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws