Dortmund drukt niet door, maar laat geen spaander heel van Club Brugge

24-11-2020 22:49
46

In de Champions League heeft Club Brugge opnieuw een zware nederlaag geleden tegen Dortmund. Blauw-Zwart kreeg in Duitsland weinig of niets klaar en keert met een 3-0 nederlaag terug naar België. Erling Braut Håland was wederom goed voor twee goals.

Clement liet Dennis achter in Brugge en gooide in Duitsland zijn ploeg om. Krmencik mocht starten met Lang in zijn rug. Nog verrassender was de basisplaats van Balenta. De Colombiaan speelde de voorbije weken amper, maar moest in Duitsland voor extra zekerheid zorgen. Spoiler: de keuze van de diepe spits en de nieuwe kans voor Balenta pakten verkeerd uit. Bij Dortmund mocht Meunier tegen zijn ex-club spelen. Ook Hazard mocht de Belgische eer hoog houden. Witsel begon bij Dortmund op de bank.

Haaland, wie anders?
In het Jan Breydelstadion kon Club Brugge het Dortmund niet lastig maken en ook in Duitsland bleken de Borussen een maat of twee te sterk. Na 1 minuut en 10 seconden ontsnapte Club Brugge een eerste keer aan een achterstand. Haaland liet de 1-0 nipt liggen, maar bij de Noor is uitstel nooit afstel. Nadat Dortmund eenvoudig de match naar zich toe trok, kon Haaland na 18 minuten dan toch de score openen.

Sublieme Sancho
Club Brugge toonde veel te weinig. Het geraakte niet of amper aan het doel van Bürki. Slechts één keer leek Blauw-Zwart te kunnen gaan scoren. Vanaken kreeg heel veel ruimte en bediende Krmencik. De aanvaller schoot in één tijd hoog over. Daarna werd hij nog afgevlagd voor buitenspel, maar de kans had er op dit niveau altijd in gemoeten. De misser was veelzeggend voor de match van Club Brugge.

Ondanks dat Club Brugge mak acteerde leek de schade aan de rust nog te gaan meevallen. Dat was evenwel zonder Sancho gerekend. Vlak voor het rustsignaal mocht hij nog één keer aanleggen va net buiten de zestien. Zijn vrije trap draaide perfect weg van Mignolet de 2-0 ruststand was een feit. Het was meteen boeken toe voor Club Brugge.

Na de pauze bleven we hetzelfde spelbeeld krijgen. Dortmund had het balbezit en de kansen. Voor de 3-0 had de thuisploeg wel de hulp nodig van Vormer. Bij een aanval van Dortmund leek het gevaar geweken, maar het leer kwam via de Nederlander bij Haaland terecht. De aanvaller rondde genadeloos af. Hij stond er zelf van te kijken, hoe makkelijk hij opnieuw in de Champions League kon scoren.