Nieuwe club van Thorup krijgt het hard te verduren van ex-trainer

Nieuwe club van Thorup krijgt het hard te verduren van ex-trainer

24-11-2020 22:06
3

Het is chaos bij FC Kopenhagen. De Deense grootmacht staat in lichterlaaie na de 1-2 nederlaag tegen Randers FC en staat op het moment tiende in de nationale competitie. Jess Thorup verliet KRC Genk voor de Deense topclub.

Eerder werd trainer Stale Solbakken ontslagen en opgevold door Jess Thorup, maar de resultaten zijn nog niet verbeterd. Tot overmaat van ramp zocht Solbakken afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn ontslag de media op. In gesprek met TV3 hield hij zich bepaald niet in. "Mijn levenswerk is verwoest", aldus Solbakken. Vooral de clubleiding moet het ontgelden. "Die personen hebben niet de hersenen om de strategische lijnen uit te zetten. Ze vergeten dat Kopenhagen geen pretpark is."

Solbakken richt zich voornamelijk op clubeigenaar Bo Rygaard. "Ik heb nog nooit iemand gezien die voorzitter van een voetbalclub is, terwijl hij er zo weinig verstand van heeft. Ze hebben het over Kopenhagen-dna, maar hebben zelf geen idee wat het is."

Na de nederlaag tegen Randers barstte ook de bom binnen de selectie van de club. Voormalig Ajax-verdediger Nicolai Boilesen is woest. "Ik moet oppassen met wat ik zeg, maar het is een drama... Er is geen enkel team ter wereld dat ieder seizoen top speelt, maar zo slecht heb ik het nog nooit meegemaakt. Het ligt niet aan de trainer. Het maakt niet uit of we Pep Guardiola op de bank hebben zitten, of een kip. Wij zijn verantwoordelijk, de spelers."