Doku en Rennes zien gelijkspel in slotfase wegglippen tegen Chelsea

Doku en Rennes zien gelijkspel in slotfase wegglippen tegen Chelsea

24-11-2020 20:52

De eerste twee deelnemers aan de achtste finales van de Champions League zijn al bekend. Chelsea en Sevilla weten na vier speelrondes al dat ze Stade Rennes en FK Krasnodar voor zullen blijven.

Stade Rennes-Chelsea 1-2
Chelsea hield Hakim Ziyech en N'Golo Kanté aanvankelijk op de bank en verspeelde niet te veel onnodige energie in Bretagne. Bij Stade Rennes verscheen Jérémy Doku aan de aftrap en werd 5' voor tijd naar de kant gehaald.  Timo Werner had het vizier niet op scherp staan in de openingsfase, maar Callum Hudson-Odoi had wél succes: Mason Mount zag de opening en leverde een afgemeten steekpass af, Hudson-Odoi rondde koelbloedig af.

De Londenaren trokken zich in het vervolg van de wedstrijd terug en probeerden de krappe voorsprong over de streep te trekken. Dat leek lange tijd goed te gaan, maar Stade Rennes kwam vlak voor tijd tóch nog op gelijke hoogte dankzij een rake kopbal van Serhou Guirassy. Chelsea sloeg in de extra tijd echter nóg eens toe: uitgerekend Olivier Giroud deed zijn landgenoten pijn en met een bekeken kopbal.

FK Krasnodar-Sevilla 1-2
Die late treffer van Giroud betekende ook goed nieuws voor Sevilla. De Andalusiërs beleefden een vliegende start tegen FK Krasnodar: Ivan Rakitic nam een afgeslagen bal op de pantoffel en vond knap de verre hoek. Sevilla kon echter geen afstand nemen en de Russen bleken over veerkracht te beschikken: Wanderson tekende voor de 1-1, die uiteindelijk nét niet de eindstand bleek te zijn. Munir El Haddadi maakte er diep in de blessuretijd nog 1-2 van.