Hayen haalt opgelucht adem, Waasland-Beveren wint van KV Oostende

24-11-2020 18:51 Laatste update: 18:52
4

Waasland-Beveren heeft een belangrijke zege geboekt door met 2-0 te winnen van KV Oostende. Door de overwinning vergroot het team van Nicky Hayen de kloof met rode lantaarn Moeskroen tot vijf punten. Het vel van de WB-coach lijkt op die manier (voorlopig) gered.

De eerste goede kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg, het schot van Michael Frey werd echter met de voet gered door Oostende-doelman Guillaume Hubert. KVO stak enkele keren de neus aan het venster, maar verder dan enkele hoekschoppen en een kopballetje van Marko Kvasina kwamen de Kustboys niet in het eerste kwart van de wedstrijd.

Het eerste schot tussen de palen bij de bezoekers kwam van de voet van Fashion Sakala, maar Nordin Jackers stond pal. Even later werd het schot van diezelfde Sakala geblokt door een eigen ploegmaat. Net voor het halfuur een enorme kans voor – alweer – Sakala die na een vrije trap alleen voor Jackers opduikt, maar de KVO-spits besluit overhaast naast.

Even later kan een voorzet van de Zambiaan Kvasina net niet bereiken. Alessandro Albanese mocht nog alleen voor Hubert opduiken, maar de winger van Waasland-Beveren werd afgevlagd voor buitenspel. Op slag van rust miste Sakala nog dé kans om Oostende op voorsprong te brengen, maar alleen voor de WB-goalie kopte hij de bal naast.

Meteen na rust was het doen toch prijs, maar wel voor Waasland-Beveren. In minuut 46 bracht Albanese na een lang uitgesponnen één-twee de thuisploeg op voorsprong. Oostende vergrootte de druk, maar tot grote kansen leidde dat niet meteen, dat terwijl de thuisploeg vrank en vrij kon counteren. En dat loonde, want Danel Sinani kon in minuut 62 zijn team op een dubbele voorsprong zetten.

KVO probeerde de bakens nog te verzetten, maar zelfs een dubbele wissel kon vooralsnog niet voor een ommekeer zorgen. Makhtar Gueye kreeg een kwartier voor tijd nog dé mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar de invaller trapte de bal van dichtbij wild over doel. Sergo Leuko en Frey kregen nog een goede kans op een derde doelpunt. Een slotoffensief van Oostende kwam er nauwelijks, waardoor Waasland-Beveren al bij al verdiend de drie punten op de Freethiel houdt.