'Zes Rode Duivels mogen nu al een kruis maken over een EK-selectie'

'Zes Rode Duivels mogen nu al een kruis maken over een EK-selectie'

24-11-2020 17:45
23

Roberto Martinez selecteerde de voorbije interlandbreak een kern van maar liefst 32 Rode Duivels. Met het oog op het Europees Kampioenschap in juni 2021 moeten er nog serieuze knopen doorgehakt worden. Volgens RTBF vallen er nu alvast enkele afvallers te noteren.

Op het EK is er maar plaats voor een selectie van 23 spelers. Een groot aantal Rode Duivels uit de huidige kern zullen nog uit de boot vallen. Wie er volgens het Waalse medium alvast niet bij zal zijn volgende zomer is Christian Benteke. De aanvaller van Crystal Palace moet Romelu Lukaku en Michy Batshuayi voor zich dulden in de pikorde en wellicht neemt Martinez niet meer dan twee centrumspitsen mee.

Divock Origi (Liverpool FC) en Adnan Januzaj (Real Sociedad) moeten eveneens nog vol aan de bak willen ze er bij zijn op het EK. Verder maakten onder Martinez ook Christian Kabasele (Watford FC) en Benito Raman (Schalke 04) in het verleden al speelminuten, maar beide spelers zijn inmiddels weer volledig van de radar van de bondscoach verdwenen.

In doel lijkt er op het EK geen plaats voor Matz Sels (RC Strasbourg), die momenteel in de lappenmand ligt met een afgescheurde achillespees. Koen Casteels (VFL Wolfsburg) en Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) beschikken momenteel over betere papieren om mee te gaan als derde doelman.