Touba kreeg geen kansen bij Club Brugge: Zelfs geen gesprek met Clement

Touba kreeg geen kansen bij Club Brugge: "Zelfs geen gesprek met Clement"

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 15:45di 24-11-2020 om 15:45

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 15:52di 24-11-2020 om 15:52

Belofteninternational Ahmed Touba maakt momenteel het mooie weer bij het Nederlandse RKC, waar hij één van de basispionnen is. De verdediger werd overgenomen van Club Brugge. Een doorbraak bij Blauw-Zwart zat er voor hem ook niet in onder Philippe Clement.

Touba mocht op zijn negentiende debuteren voor Club Brugge in het seizoen 2016-2017. "Mijn doorbraak bij Club Brugge heb ik aan twee mensen te danken: Sven Vermant, mijn trainer bij de U17 en de beloften die tot vandaag al mijn wedstrijden volgt, en Michel Preud'homme", zegt Touba in Sport/Voetbalmagazine.

"Preud'homme lanceerde mij in de play-offs tegen Zulte Waregem en na een paar basisplaatsen dacht ik dat mijn carrière gelanceerd was", geeft Touba aan. Dat bleek echter voorbarig. Preud'homme verliet Club Brugge en Touba kwam onder Ivan Leko amper nog aan bod. Toch won Touba de titel met Blauw-Zwart, al beschouwt hij dat niet als zijn titel.

"Als ik er rationeel over nadenk, dan weet ik dat die titel niet van mij is", geeft Touba nog mee. "Ik heb meegevierd, maar vanbinnen was ik aan het koken. Mijn seizoen was echt niet goed en dat kon ik niet verkroppen. Leko zag in mij een offensieve speler, terwijl ik vooral defensieve kwaliteiten heb. En hij gaf de voorkeur aan een rechtsvoetige speler op links zodat hij naar binnen kon komen om te trappen. Ik had niet het juiste profiel voor zijn voetbal. Klaar", klinkt het.

Clement
Ook onder Philippe Clement, die in de zomer van 2019 kwam, kreeg Touba geen kansen. "Met Clement heb ik zelfs geen gesprek gehad", voegt Touba er nog aan toe. "Sinds mijn periode onder Leko ben ik niet meer op Club Brugge geweest. Ik volgde individuele trainingsprogramma's en de opvolging gebeurde via een personal coach. Ook afgelopen zomer heb ik mij alleen moeten voorbereiden op het seizoen."

"Je ziet: ik houd héél goede herinneringen over aan Club", klinkt het sarcastisch. "Maar ik zal nooit vergeten dat ze mij mijn eerste profcontracten hebben gegeven. En dankzij die contracten komen mijn familie en ik nu niets tekort", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws