'Koeman met handen in het haar: Mascherano lacht gerucht weg'

'Koeman met handen in het haar: Mascherano lacht gerucht weg'

24-11-2020 12:36

FC Barcelona is dringend op zoek naar verdedigers nu Gerard Piqué maanden is uitgeschakeld met een knieblessure. Volgens El Chiringuito en Diario AS is Ezequiel Garay een optie. Javier Mascherano ontkent dat hij ook is benaderd.

Volgens El Chiringuito gooiden de Catalanen een lijntje uit naar de 36-jarige Argentijn, die onlangs een punt zette achter zijn carrière. Mascherano verwijst een mogelijke terugkeer in Camp Nou echter meteen naar het rijk der fabelen. 'Alsjeblieft zeg, dat is helemaal niet nodig', laat hij weten via Twitter.

Zijn twee jaar jongere landgenoot Garay zou wél een optie zijn. De centrale verdediger liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Valencia en zit sindsdien zonder club. Barcelona hoopt daarnaast nog altijd op de komst van Eric García. De negentienjarige Spaanse international kan na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Manchester City, maar het is de vraag of hij in januari al haalbaar is. Barça zit zoals bekend op zwart zaad.

Ronald Koeman heeft met Clément Lenglet nog maar één fitte centrale verdediger in zijn selectie. Naast Piqué zijn ook Ronald Araújo en Samuel Umtiti nog niet fit. De Nederlandse trainer zou dinsdagavond in het Champions League-duel met Dinamo Kiev weleens met Óscar Mingueza kunnen starten.