Duitse pers blikt vooruit: ‘Historisch debuut en kwalificatie in aantocht’

Duitse pers blikt vooruit: ‘Historisch debuut en kwalificatie in aantocht’

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 11:00di 24-11-2020 om 11:00

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 15:02di 24-11-2020 om 15:02

Club Brugge en Borussia Dortmund kijken elkaar dinsdagavond in de ogen. De Duitse pers maakt zich niet al te veel zorgen om de Belgische tegenstand, en verwacht dat Dortmund met een driepunter een grote stap richting de knock-out fase zet. Ook wonderkind Youssoufa Moukoko krijgt de nodige aandacht, hij kan de jongste Champions League-debutant ooit worden.

Het Duitse Kicker ziet hoe Dortmund met een overwinning een uitstekende zaak kan doen met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde. ‘Dortmund begint aan de tweede helft van zijn Champions League campagne en kan tegen Club Brugge meteen een grote stap richting de achtste finales zetten’, valt er te lezen. ‘Het is een heel belangrijke wedstrijd, met een overwinning staan we heel dicht bij de volgende ronde, deze wedstrijd draait ergens om’, citeert het nieuwsmedium ook nog sportief directeur Michael Zorc.

Frankfurter Allgemeine Zeitung ziet dan weer hoe de Dortmund-Belgen een bepalende rol kunnen spelen tegen Club Brugge. ‘Er was een geweldige tijd waarbij drie polen, Blaszczykowski, Lewandowski en Piszczek, de dienst uitmaakten bij Dortmund. Nu is die rol weggelegd voor drie Belgen, zij spelen een vormende rol in dit team’, aldus de krant.

Süddeutsche Zeitung oordelt dat Dortmund een goede zaak kan doen met een driepunter tegen Club, maar zet ook de spotlight op de 16-jarige Moukoko. ‘Vier dagen na zijn zestiende verjaardag kan hij al een nieuw record breken nadat hij ook al de jongste Bundesliga-debutant werd. Favre liet nog niet doorschemeren of Moukoko effectief zijn Champions League debuut mag vieren, maar de kans bestaat wel degelijk.’

Ook bij Ruhr Nachrichten zien ze vooral hoe Dortmund de kwalificatie zo goed als zeker kan veiligstellen. ‘Met twee overwinningen tegen Club zet Dortmund een grote stap richting de laatste zestien.’ Het nieuwsmedium verwacht overigens dat zowel Haaland, Sancho, Reyna én Hazard aan de aftrap komen. Favre lijkt dus zijn sterkst mogelijke elftal op pad te sturen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws