VP 11 Speeldag 13: Zelfs keepers kunnen scoren in Jupiler Pro League

VP 11 Speeldag 13: Zelfs keepers kunnen scoren in Jupiler Pro League

24-11-2020 11:00 Laatste update: 15:02

Op Speeldag 13 was er weer vanalles te zien op de Belgische velden. Deze elf spelers sprongen bij ons het meest in het oog.

Bodart punt(en)pakker
We krijgen zelden de kans om een scorende keeper te nemen, dus kunnen we Arnaud Bodart niet laten liggen. Zijn doelpunt was niet zo indrukwekkend als dat van Sinan Bolat tegen AZ Alkmaar, maar moet wel deugd hebben gedaan voor de geboren Luikenaar. Heel spijtig dat dit op een leeg Sclessin gebeurde.

Driemansverdediging
Er was dit weekend heel wat aanvallend geweld in de Jupiler Pro League, dus gaan we maar voor drie verdedigers kiezen. De eerste is Sandy Walsh. KV Mechelen pikte hem gratis op en zal zich dat nog niet beklagen. Hij heeft niet de flitsende acties van Issa Kaboré, maar is verdedigend wel betrouwbaarder. Dat bewees hij opnieuw tegen Zulte Waregem.

Bij KAA Gent is Andreas Hanche-Olsen dan weer een sterke transfer. De Gentse fans werden stilaan gek van de fouten in de verdediging, maar deze Noorse international kan dat verhelpen. Hij speelde geconcentreerd en had een groot aandeel in de clean sheet tegen Sporting Charleroi. Anton Tanghe is samen met Arthur Théate een echte revelatie bij KV Oostende en pikte ook zijn goaltje mee tegen Antwerp.

Aanvallend middenveld
Bij KRC Genk was Bryan Heynen vooral in de tweede helft een motor op het middenveld. Heynen komt terug na een lange blessure, maar dat was er niet aan te zien. Wordt hij het ontbrekende puzzelstukje binnen het elftal van KRC Genk? Hij wordt centraal geflankeerd door Geoffry Hairemans, die met een goal en een assist weer van levensbelang was voor KV Mechelen.

Op de flanken kiezen we in de eerste plaats voor Noa Lang, één van de weinige lichtpuntjes bij een mager Club Brugge. Met een heel knap doelpunt kon bij KV Kortrijk uittellen. Op de andere kant zien we Tarik Tissoudali, het woelwater van Beerschot dat Anderlecht zwaar in de problemen heeft gebracht.

Mooi trio in de spits
Bij KRC Genk is Théo Bongonda zijn geld stilaan waard. Tegen Moeskroen liet hij zich opnieuw zien met twee doelpunten. Ook Duckens Nazon lijkt zijn draai te vinden bij provinciegenoot STVV, al konden zijn twee goals niet zorgen voor een zege tegen OHL.

De laatste overgebleven plaats is voor Ike Ugbo, de aanvaller van Cercle Brugge. Hij maakte - u raadt het al - twee doelpunten tegen Waasland-Beveren. De Engelsman zit nu aan zeven goals in tien wedstrijden.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)