'De Bruyne adviseert Guardiola: Manchester City wil niet Messi, maar Grealish'

'De Bruyne adviseert Guardiola: Manchester City wil niet Messi, maar Grealish'

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 09:01di 24-11-2020 om 09:01

Niet Lionel Messi, maar Jack Grealish staat bovenaan het transferlijstje van Manchester City. Manager Pep Guardiola wil de 25-jarige Engelse international dolgraag aantrekken. Ook Kevin De Bruyne heeft een zegje.

Dat meldt The Independent. De mogelijkheden om zijn selectie een boost te geven vormden voor Guardiola een belangrijke voorwaarde om te verlengen, schrijft de doorgaans goed ingevoerde krant. Daarbij passeerden diverse namen de revue, waaronder Harry Kane en Lionel Messi. Zij zullen echter niet naar het Etihad Stadium komen.

Guardiola is een groot bewonderaar van Grealish, die dit seizoen in acht Premier League-duels alweer goed is voor vier goals en vijf assists namens Aston Villa. Manchester City ziet in hem een betaalbare optie die de selectie een nieuwe impuls moet geven.

Volgens The Independent heeft Guardiola het al met sterspeler Kevin De Bruyne over de mogelijke komst Grealish gehad. De twee stonden onlangs tegenover elkaar in de Nations League. De Belg zou zeer lovend zijn en de Engelsman hebben bestempeld als een speler die City moet proberen te halen.

Manchester United was afgelopen zomer nog de grootste kanshebber om Grealish aan te trekken, maar de club deinsde vanwege de coronacrisis terug voor het prijskaartje van zeventig miljoen. De vraagprijs van Aston Villa is echter alleen maar toegenomen doordat Grealish in september een nieuw, vijfjarig contract tekende. City zal met meer dan honderd miljoen over de brug moeten komen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede keuze?

Ja
79%
Nee
21%
(102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws