David (ex-KAA Gent) scoort eindelijk voor Lille: “Hopelijk hebben ze geduld”

David (ex-KAA Gent) scoort eindelijk voor Lille: “Hopelijk hebben ze geduld”

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 09:13di 24-11-2020 om 09:13

Jonathan David heeft nog geen potten kunnen breken na zijn overstap van KAA Gent naar Lille. In Frankrijk scoorde de Canadees afgelopen speeldag eindelijk zijn eerste doelpunt.

Ex-KAA Gent-aanvaller Erwin Vandenbergh was in de jaren 80 ook vier jaar actief bij Lille. “Hij moet vooral rustig blijven, ook al is er veel geld voor hem neergeteld. Natuurlijk verwacht een club dan meer van een jonge speler”, geeft Vandenbergh David raad tegenover Het Nieuwsblad.

“Maar gun hem de tijd. Toen ik van Lierse naar Anderlecht trok, had ik al een bepaalde status. Ik werd al eens Europees topscorer met 39 goals. Dat heeft Jonathan niet, maar als hij hard werkt, zie ik hem zeker slagen bij Lille. Ik ken zijn coach, Christophe Galtier, trouwens goed. Ik speelde nog samen met hem bij Lille.”

“In mijn eerste jaar bij Lille, onder Georges Heylens, had ik ook nog Philippe Desmet aan mijn zij”, gaat Vandenbergh verder. “Maar het liep toch anders dan verwacht. Na enkele wedstrijden heb ik toen even moeten slikken. En dan moet je ook als spits je eigen speelstijl aanpassen.”

Lille legde zo’n 30 miljoen euro op tafel voor David. “Toen was Lille een degelijke middenmoter, maar nu liggen de verwachtingen wel anders. Als het nu een spits aantrekt voor meer dan dertig miljoen euro, is dat toch een ander verhaal. Hopelijk heeft het voldoende geduld met die jongen, hij is toch nog heel jong.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws