Beerschot-sterkhouder zat bijna bij Club Brugge: “Zelfs Diatta was overtuigd”

Beerschot-sterkhouder zat bijna bij Club Brugge: “Zelfs Diatta was overtuigd”

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 08:12di 24-11-2020 om 08:12

Ismaila Coulibaly is nog maar 19 jaar, maar is toch al sterkhouder op het middenveld van Beerschot. Tegenover Gazet van Antwerpen geeft hij een interview.

Coulibaly zat bijna bij Club Brugge. “Club Brugge heeft met mijn makelaar gepraat, ja. Veel mensen dachten dat ik naar daar zou gaan, zelfs Krépin (Diatta, red.) was daarvan overtuigd. Maar uiteindelijk was dit project toch beter. Ik heb bij Beerschot meer kans op speeltijd en de Belgische competitie is toch nog een niveau hoger dan de Noorse.”

Coulibaly wordt drie jaar uitgeleend door het Engelse Sheffield United. “Maar tegelijk ben ik ook al zeker dat ik over drie jaar voor een Premier League-club zal spelen Dit is een kinderdroom die uitkomt. Leuk om in mijn achterhoofd te hebben.”

De 19-jarige middenvelder wordt gezien als één van de meest veelbelovende talenten op de Belgische velden. “Ja. Ik ben zelf verrast dat het zo snel gaat. Krépin had ook meer tijd nodig bij Club Brugge. Ik had mezelf wel veel druk opgelegd en wilde er absoluut zo snel mogelijk staan.”

“Maar bij Beerschot hebben ze me wel direct op mijn gemak gesteld en me geholpen mijn niveau te vinden. Ik merk nu dat ik elke dag beter word. Met de bal ben ik goed, maar fysiek is er nog werk aan de winkel”, aldus Coulibaly.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Coulibaly de juiste keuze gemaakt?

Ja
78%
Nee
22%
(83 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws