Oud-Heverlee Leuven en STVV delen de punten na aangename partij

23-11-2020 22:50
1

De laatste wedstrijd van de speeldag werd maandagavond afgewerkt aan 'den dreef'. Daar namen Oud-Heverlee Leuven en Sint Truiden het tegen elkaar op, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zo blijft OHL hangen op de 8e plaats, STVV sluipt weg van de degradatie zone.

OHL schoot uitstekend uit de startblokken tegen STVV, en dat zorgde meteen voor enkele kansen. Mercier zette Sowah op weg naar doel, maar de aanvaller trapte de grote kans naast het doel van Schmidt. Enkele minuten later kon ook Myny de score niet openen voor de fel gestarte ploeg van Marc Brys. STVV reageerde met een knal van Filippov, maar Romo bracht uitstekend redding. Uiteindelijk kreeg OHL het deksel op de neus na hun sterke openingsfase, en opende STVV de score. Nazon wurmde zich op een bijzonder knappe manier tussen twee Leuvense verdedigers, en verschalkte Romo met een overhoeks schot. Een bijzonder knap doelpunt van de Haïtiaanse aanvaller van de Limburgers. OHL ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, en werd uiteindelijk nog beloond voor de moeite. Scheidsrechter Vergoote wees naar de stip na een lichte fout op Malinov. Een makkelijke klus voor topschutter Thomas Henry, die de elfmeter niet onbenut liet. OHL en STVV mochten gaan rusten met een logische 1-1 op het scorebord.

Een speech van STVV-coach Muscat tijdens de rust wierp ongetwijfeld zijn vruchten af. De Limburgers kwamen in de tweede helft meteen tot twee uitstekende kansen. Nazon en Filippov lieten het na om de bezoekers opnieuw op voorsprong te brengen. Ondertussen counterde OHL er lustig op los, al bracht dat weinig tot geen gevaar op. Twintig minuten voor het eindsignaal kwam de thuisploeg uiteindelijk op voorsprong. Een ingestudeerde hoekschop belandde via Sowah en Malinov bij de ingevallen Eppiah, en die werkte de bal met een gelukje voorbij Schmidt. Een gevleide voorsprong voor de thuisploeg, dat het overwicht van de bezoekers in de openingsfase van de tweede helft stilaan had weggewerkt.