OFFICIEEL: Halilovic (ex-Standard) zet loopbaan verder in Championship

OFFICIEEL: Halilovic (ex-Standard) zet loopbaan verder in Championship

23-11-2020 20:14
4

Alen Halilovic heeft een nieuwe club gevonden. Het voormalig wonderkind van FC Barcelona gaat zijn carrière vervolgen bij Championship-club Birmingham City, nadat zijn contract bij AC Milan niet werd verlengd. Halilovic speelde in 2019 nog voor Standard als huurling.

Birmingham maakt de komst van Halilovic maandag via officiële kanalen bekend. De 24-jarige Kroaat werd lang gezien als een van de grootste talenten ter wereld, maar zijn grote doorbraak bleef uit. Het wordt alweer de negende club voor de middenvelder.

Na zijn periode bij Barcelona stond Halilovic bij de nodige clubs onder contract. Hij probeerde het bij Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan, Standard én SC Heerenveen, maar zijn ontwikkeling stagneerde. 

Halilovic debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het nationale elftal van Kroatië. In januari 2019 haalde Standard hem naar ons land, maar ook het Luikse avontuur werd niet. Hij heeft zijn handtekening inmiddels gezet onder een contract bij de nummer zeventien van het tweede niveau in Engeland.