Clement deed het zijn spelers voor, coach pakte laatste Club-zege ooit tegen BVB

Clement deed het zijn spelers voor, coach pakte laatste Club-zege ooit tegen BVB

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 07:30di 24-11-2020 om 07:30

Club Brugge heeft dinsdagavond iets recht te zetten tegen Borussia Dortmund. De heenwedstrijd verloor Club kansloos met 0-3, een resultaat dat Philippe Clement ongetwijfeld wil vermijden. Club kan zich optrekken aan het verleden, twee jaar terug pakte Club nog een puntje in Dortmund.

De laatste partij van Club tegen Dortmund behoeft geen introductie meer, een inefficiënt Club ging de boot in tegen een uitermate efficiënt Dortmund. Deutsche gründlichkeit heet dat. Twee jaar voordien, wist Club wel iets te rapen tegen Dortmund. In Duitsland, werd het 0-0. Club zou uiteindelijk derde worden in een groep waarin ook nog Monaco en Atlético Madrid actief waren.

De thuiswedstrijd in diezelfde campagne was iets minder succesvol, vijf minuten voor tijd schonk Pulisic Dortmund de zege met het enigste doelpunt van de partij. Voor de laatste zege van Club tegen Dortmund moeten we een hele tijd terug in de tijd, in het seizoen 2003/04 moest Club vol aan de bak tegen Dortmund in de kwalificatiecampagne voor de Champions League.

Het tweeluik zal Clement alvast de nodige motivatie verschaffen, Club zou de heenwedstrijd winnen met 2-1 en via een gewonnen penaltyserie in de terugwedstrijd de kwalificatie veiligstellen. Clement stond telkens in de basis. Een nog grotere stunt vond enkele jaren daarvoor plaats.

In het seizoen 1987/88 namen Club en Dortmund het tegen elkaar op in de achtste finales van de UEFA Cup. Club verloor de heenwedstrijd met 0-3, maar wist dat thuis recht te zetten, na extra tijd werd het uiteindelijk 5-0 waarna Club zich kwalificeerde voor de volgende ronde.

De wedstrijd tegen Dortmund wordt de achtste keer dat beide ploegen het tegen elkaar opnemen. Van de voorbije zeven wedstrijden won Dortmund er vier, Club won tweemaal. Clement weet alvast hoe het voelt om de drie punten te pakken tegen de Duitse topclub.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is het huidige Club-elftal beter dan het elftal uit 2018?

Ja
37%
Nee
63%
(43 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws