Zege met een nare bijsmaak voor Milan: zorgen om blessure bij talisman Ibrahimovic

Zege met een nare bijsmaak voor Milan: zorgen om blessure bij talisman Ibrahimovic

22-11-2020 22:50 Laatste update: 23:02

AC Milan is nog steeds de koploper in de Serie A. De Rossoneri wonnen de topper tegen Napoli met 1-3 en werden, zoals te doen gebruikelijk, bij de hand genomen door Zlatan Ibrahimovic. De Zweed viel in de tachtigste minuut wel geblesseerd uit. Dries Mertens en Alexis Saelemaekers begonnen in de basis. 

Sassuolo en AS Roma, de nummers twee en drie in de Italiaanse competitie, wonnen eerder dit weekend al en dus moest Milan de lastige uitwedstrijd bij Napoli zonder kleerscheuren zien te overleven. De ploeg van trainer Stefano Pioli had het lastig, maar werd bij de hand genomen door Zlatan Ibrahimovic. De legendarische spits uit Zweden kopte na twintig minuten op schitterende wijze binnen na een goede voorzet vanaf links van Theo Hernandez.

Dat was de negende competitiegoal in zes wedstrijden voor Ibracadabra, die in de tweede helft nóg een treffer toevoegde aan zijn indrukwekkende totaal. Hij was het eindstation van een vlot lopende Milan-counter en leek zijn ploeg daarmee in veilige haven te schieten. Dries Mertens bracht daar echter verandering in. De Rode Duivel schoot raak uit de kluts (1-2) en maakte de Italiaanse topper daarmee weer spannend.

Een domme overtreding van Tiémoué Bakayoko beroofde de wedstrijd echter weer van alle spanning. De verdedigende middenvelder van Napoli kreeg zijn tweede gele kaart, waarna Milan de wedstrijd uitspeelde en in blessuretijd nog 1-3 maakte via Jens Petter Hauge. Dat deed het wel zonder Ibrahimovic, die uit voorzorg gewisseld werd met dijbeenklachten. De Rossoneri zijn weer koploper en koesteren een voorsprong van twee punten op Sassuolo en drie punten op AS Roma.