Januzaj helpt Real Sociedad aan de leiding, Lyon en Denayer naderen PSG

Januzaj helpt Real Sociedad aan de leiding, Lyon en Denayer naderen PSG

22-11-2020 20:14

Real Sociedad sluit met een goed gevoel het weekend af. Door een goal van Alexander Isak (op assist van Adnan Januzaj) wonnen de Basken met 0-1 bij Cádiz en handhaven ze zich als lijstaanvoerder van La Liga.

Cádiz - Real Sociedad 0-1
Real Sociedad reist komende week als koploper van La Liga af naar Alkmaar. De Basken wonnen de lastige uitwedstrijd bij Cádiz met 0-1 door een kopgoal van Alexander Isak, waardoor het Atlético Madrid weer aflost aan kop van de ranglijst. Los Rojiblancos, die dit weekend de topper tegen Barcelona wisten te winnen, staan nu drie punten achter maar hebben wel nog twee wedstrijden tegoed.

Angers - Olympique Lyon 0-1
Jason Denayer maakte de negentig minuten vol bij OL en zag dat zijn ploeg het moeilijk had op bezoek bij middenmoter Angers. Diep in de tweede helft slaagde Lyon erin om het verschil te maken: Tino Kadewere was tien minuten voor tijd de gevierde man. De driepunter brengt Denayer en de zijnen naar de tweede plaats in de Ligue 1. Koploper Paris Saint-Germain, dat eerder dit weekend verloor van AS Monaco, staat vier punten los. 

Leeds United - Arsenal 0-0
Het seizoen van Arsenal is voorlopig niet om over naar huis te schrijven. The Gunners staan kleurloos in de middenmoot van de Premier League en ook op bezoek bij promovendus Leeds United wist de ploeg van trainer Mikel Arteta niet te winnen. Een rode kaart voor Nicolas Pépé, die zijn tegenstander een kopstoot gaf, was het enige hoogtepunt van de wedstrijd en dus bleef het 0-0 op Elland Road.

Sheffield United - West Ham United 0-1
West Ham kan drie punten bijschrijven. Het won op bezoek bij Sheffield United met 0-1 door een doelpunt van Sébastien Haller. De Fransman schoot de bal van net buiten het strafschopgebied snoeihard raak. Hier bleef het bij op Bramall Lane.