Charleroi blijft sukkelen en gaat nu ook onderuit tegen KAA Gent

22-11-2020 20:06
20

KAA Gent leek een vogel voor de kat te gaan worden in Charleroi, maar is erin geslaagd de drie punten te sprokkelen tegen de Carolo's. Het werd 0-1.

Zoals wel vaker dit seizoen in wedstrijden van Sporting Charleroi kwam het maar bijzonder traag op gang en viel er aanvankelijk amper iets te beleven. Beide ploegen vochten vooral om balbezit en lieten achterin amper ruimte voor de tegenstander. Op kansen bleef het dus – niet zo verrassend – bijzonder lang wachten.

We kregen een heus tactisch steekspel en noteerden na 21 minuten voetballen welgeteld nul ballen tussen de palen. Het balbezit was uiteindelijk voor een dominant Gent, al bleek het bijzonder moeilijk om een gaatje te vinden in de stevige verdediging van Charleroi.

KAA Gent kon uiteindelijk wel nog enkele kleine kansjes bij elkaar spelen, maar de grootste kans was voor Charleroi. Dessoleil kopte net naast. Diezelfde Dessoleil ging net voor rust nog gruwelijk in de fout. Bukari profteerde van een foute terugspeelbal en maakte er net voor de pauze 0-1 van.

De tweede helft kreeg plots een volledige ommekeer, met ploegen die veel ruimte lieten achterin, en ook enkele bijzonder goede kansen voor zowel Gent als Charleroi. Beide ploegen hadden echter ook attente doelmannen op het veld staan.

De beste mogelijkheden waren echter voor KAA Gent en Charleroi leek niet meteen aanspraak te maken op een doelpunt. Het Charleroi van begin dit seizoen was en is duidelijk niet meer aanwezig de laatste weken.

De Carolo's slaagden er uiteindelijk toch niet in om nog een doelpunt te scoren, waardoor Sinan Bolat zijn netten nog eens schoon wist te houden. Het bleef 0-1.