Dendoncker, de man met zeven longen: Maar mijn VO2-max heb ik nooit gevraagd

Dendoncker, de man met zeven longen: "Maar mijn VO2-max heb ik nooit gevraagd"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 12:18zo 22-11-2020 om 12:18

Leander Dendoncker is een vaste waarde bij Wolverhampton Wanderers, dat momenteel tiende staat in de Engelse Premier League. Onze landgenoot doet haast elke wedstrijd van begin tot einde mee. Fysiek behoort hij dan ook tot het kruin over het Kanaal, al houdt Dendoncker niet helemaal van dat beeld.

Soms lijkt de perceptie wel alsof het Anderlecht-product enkel maar kan lopen. Daar wil hij graag van af. "Wat opvalt, is dat ik redelijk veel loop en dat ik ook veel werk, maar ik denk dat ik ook in balbezit meer dan mijn steentje kan bijdragen", nuanceert Dendoncker bij Play Sports. "Zolang ik dat zelf weet, en de trainers, is dat meer dan genoeg. Wij spelen ook in een systeem waarin er nood is aan een middenvelder die in de zestien komt en dan natuurlijk terugkomt om te verdedigen. Dat ligt mij wel."

Toch kan je er niet om heen: Dendoncker is een loopwonder, zelfs naar Engelse normen. De Rode Duivel moét wel over een geweldige VO2-max beschikken. "Geen idee", antwoordt hij doodeerlijk. "Mensen hebben mij dat al gevraagd. Ik heb wel al vaak van die testen gedaan, van die looptesten aan het begin van het seizoen, maar mijn VO2-max heb ik nooit gevraagd. Ik ben iemand ... Nee, ik zou het niet weten eigenlijk", aldus Dendoncker.

Ondanks zijn sterke prestaties ziet Dendoncker nog één werkpunt: het net vinden. "Zeker. Ik moest dit seizoen eigenlijk al drie of vier goals gehad hebben, dat weet ik ook", is hij streng voor zichzelf. "Maar goed, de kansen zijn er, dat is toch al positief. Nu is het nog aan mij om ze af te werken. Hopelijk gebeurt dat zo snel mogelijk. Als die eerste valt, volgt de rest sneller."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws