De Decker: “Ik zie dat jongens die terugkomen niet dezelfde zijn als daarvoor

De Decker: "“Ik zie dat jongens die terugkomen niet dezelfde zijn als daarvoor"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 10:05zo 22-11-2020 om 10:05

KAA Gent staat zondagmiddag voor een zware opdracht, het gaat op bezoek bij Sporting Charleroi. De jongens van trainer Wim De Decker winnen maar best als ze nog enige rol van betekenis willen spelen in deze competitie. De Decker kreeg slecht nieuws te horen want Yaremchuk werd zondagmorgen positief getest op het coronavirus. Toch is De Decker ongerust.

De Decker miste zelf de wedstrijd (voor de interlandbreak) tegen RSC Anderlecht dankzij een positieve besmetting. Zondag neemt De Decker gewoon weer plaats op de bank na een periode van quarantaine. Nu is het de beurt aan Peter Balett om de wedstrijd vanuit zijn quarantaine te volgen. "Zelf had ik nauwelijks last van symptomen, maar Peter ziet veel meer af", vertelt De Decker aan Het Laatste Nieuws

KAA Gent kreeg het hard te verduren want het coronvirus was binnengeslopen en had enkele spelers besmet. Tegen Anderlecht moest KAA Gent 6 spelers uit de selectie laten na een positieve test. Arslanagic teste ook positief maar mocht in principe meespelen omdat hij al genoeg antistoffen had aangemaakt schreef Het Laatste Nieuws. Maar hij was niet fit geneog. Dus heeft De Decker wat zorgen om de spelers die al getroffen zijn door het coronavirus. 

"Ik zie dat jongens die terugkomen niet dezelfde zijn als daarvoor. De medische staff staat ook daar soms nog voor raadsels, maar je ziet wel dat er individuele verschillen zijn. Arslanagic had bijvoorbeeld de eerste dagen héél wat problemen om terug in zijn ritme te komen. Hij was héél rap uitgeput. Het maakt dat we bijna dagelijks de afweging moeten maken wie wat wel of niet kan", zei De Decker.
"We zetten meer dan ooit in op het meten van een aantal fysieke parameters", aldus De Decker. "De hartslag, de recuperatietijd: dat zijn allemaal zaken die we héél nauwgezet opvolgen. Maar het blote oog liegt ook niet, als je spelers na x-aantal minuten al met de handen op de knieën ziet staan uitblazen. Ik hoor ook van trainers van andere clubs dat sommige spelers het moeilijk hebben om terug te komen. De individuele verschillen maken een goeie opvolging absoluut noodzakelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws