Openda bezorgt Vitesse een gelijkspel na doelpunt

Openda bezorgt Vitesse een gelijkspel na doelpunt

22-11-2020 09:55
15

Loïs Openda werd deze zomer door Club Brugge verhuurd aan de Nederlandse club Vitesse. Het was de bedoeling om de jonge Belg ervaring en speelminuten te laten opdoen. Want na de komst van Krmencik en Okereke en de ontbolstering van Badji was de kans klein de Openda veel zou spelen bij Club. Hij lijkt het in ieder geval wel naar zijn zin te hebben in de eredivisie.

Vitesse doet het uitstekend want na negen wedstrijden staat het voorlopig alleen aan de leiding (Ajax en PSV kunnen Vitesse voorbijsteken als ze zondag hun wedstrijd winnen. Het isetwat verrassend dat Vitesse daar bovenin meedraait, maar daar heeft Loïs Openda een groot aandeel in want de huurling van Club Brugge vindt gemakkelijk de weg naar doel. Ook zaterdagavond kon Openda scoren op bezoek bij Groningen. Hij zorgde vlak voor de rust voor de gelijkmaker door aan de tweede paal een vrije trap binnen te tikken.

Terwijlbij Club Brugge het vooral moeilijk gaat in aanvallend opzicht bewijst Openda dat hij een neus voor doelpunten heeft. Want in 9 wedstrijden wist de jonge Belgische aanvaller al vijf keer te scoren en één assist uit te delen. Dat zijn toch goede statistieken om mee uit te pakken.