Breaking news

OFFICIEEL: KVO-goudhaantje verlengt contract tot 2024: "Ik ben blij"

Losada: Veel spelers bleven hetzelfde maar de ploeg is anders

Losada: "Veel spelers bleven hetzelfde maar de ploeg is anders"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 09:25zo 22-11-2020 om 09:25

Hernan Losada is de architect van revelatie Beerschot. Vorig jaar waren ze nog actief in 1B op zoek naar stabiliteit en een periodetitel, een jaar later draaien ze helemaal bovenaan mee met attractief voetbal. Wat is het verschil tussen het Beerschot van toen en het Beerschot van nu? Losada legt het uit aan Marc Degryse en Het Laatste Nieuws.

Marc Degryse ging op bezoek bij Hernan Losada en sprak er met de trainer van Beerschot over hoe het komt dat Beerschot moeiteloos meedraait in de top van België. "Veel spelers zijn dezelfde gebleven als in 1B, maar het is niet meer dezelfde ploeg", stak Losada van wal in Het Laatste Nieuws. "In 1B had Beerschot nood aan stabiliteit én punten. Ik werkte eerst aan het defensieve blok en de nul houden. Drie verdedigers achteraan, of eigenlijk vijf. We speelden meer op de counter omdat ik dacht dat we zo de tweede periode konden winnen en promoveren."

Eenmaal in de Jupiler Pro League etaleert Beerschot zich als een offensieve ploeg die graag met attractief voetbal de winst behaalt. "Nu is de situatie totaal anders. Iedereen zit vol vertrouwen. Mentaal en fysiek heeft de ploeg een ander niveau. Daarom kunnen we meer omschakelen – op en neer – en verticaler spelen met druk naar voren. Aanvallender. We kregen ook een kwaliteitsinjectie op vele posities: Coulibaly, Suzuki, Van den Bergh... De druk is niet meer zoals in 1B. Daar moésten we promoveren. Nu kunnen we meer vrank en vrij spelen", sprak Losada in een interview.

Degryse stelde vast dat de organisatie vanuit 1B sporadisch nog eens van pas kan komen, zoals bijvoorbeeld tegen Club Brugge. Teon Beerschot daar ging winnen vanuit de organisatie. "Het is een mix. Na de 9 op 9 begon ik wel meer te denken hoe ik écht wil spelen, met die druk naar voren", vertelde Losada.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws