Clement niet echt tevreden van het spel na de 1-0 overwinning tegen KV Kortrijk

Clement niet echt tevreden van het spel na de 1-0 overwinning tegen KV Kortrijk

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 08:53zo 22-11-2020 om 08:53

Club Brugge won zaterdagavond op een zuinige manier met 1-0 tegen een stug KV Kortrijk. Noa Lang brak de ban in de tweede helft met een halve omhaal. Het spel was te stereotiep en te slordig om over een goede wedstrijd te kunnen spreken. Dat zag ook Philippe Clement.

Clement reageerde op de persconferentie na de wedstrijd kritisch op de manier hoe zijn ploeg vandaag voor de dag kwam."Het was geen topwedstrijd, maar wel een verdiende overwinning. Vooral dan op basis van het balbezit en het aantal kansen. We zijn goed gestart en hebben Kortrijk goed weggedrukt. Jammer genoeg duurde dat slechts een tiental minuten. Daarna was er te weinig beweging voorin, waardoor we de strikte organisatie van Kortrijk niet konden ontmantelen. We misten in de zestien meter een aanspeelpunt om gevaarlijker te kunnen zijn, met lopende mensen daaromheen," zei de trainer van Club Brugge na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

In de tweede helft bracht Clement Krmencik in de plaats van Youssouph Badji en dat veranderde iets aan het spelbeeld. De Tsjechische spits was goed voor de assist op het doelpunt van Lang. Clement zag dat Krmencik goed was ingevallen. "In de tweede helft liep dat beter met de inbreng van Krmenčík. Er was dan meer strijd en we maakten ook dat doelpunt. Dan is het moeilijkste gedaan, de muur is gesloopt, maar jammer genoeg was er te weinig rust aan de bal. Daarover moeten we morgen eens praten. Ik denk dat mijn spelers te veel aan de match tegen Mechelen gedacht hebben, waarbij ze het op het einde nog weggaven. Ze hebben daardoor te weinig de ruimtes benut."

Komende dinsdag treedt Club Brugge tegen Borussia Dortmund aan, op het veld van Dortmund. Dortmund won zijn wedstrijd makkelijk met 2-5 na vier(!) doelpunten van ene Eerling-Braut Haaland.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws