Carrasco krijgt lovende woorden van de Spaanse pers, na topper tegen Barcelona

22-11-2020 08:05
5

Zaterdagavond wist Atletico Madrid nog eens te winnen van FC Barcelona, de laatste keer dateerde al van 2010. Atletico Madrid won verdiend met 1-0 en had dat te danken aan een goede Yannick Ferreira-Carrasco. Hij was de man van de wedstrijd met het enige doelpunt. De Spaanse pers waren enthousiast over de Rode Duivel.

Op de website Footmercato.net kreeg Yannick Ferreira-Carrasco een 7,5 op 10 voor zijn prestatie. Hij werd dan ook uitgeroepen als man van de match. "Geweldig. Beloond in zijn eerste helft met een doelpunt kort voor rust na mistasten hoog in het veld van Ter Stegen. Dee Belgische aanvallende vleugelspeler had op zijn linkervleugel slechts vijf minuten nodig om gevaarlijk te zijn en Saul nauwgezet te dienen, wiens schot het doelhout raakte zdankzij een goede ingreep van de Duitse doelman. Toen hij moest verdedigen, vermenigvuldigde de voormalige Monegask het heen en weer lopen en zette erg hoog druk. Een geweldige avond voor hem. Atlético de Madrid heeft in zijn aanwezigheid niet hetzelfde gezicht."

Ook de Spaanse krant Marca gaf Carrasco driesterren voor zijn optreden van zaterdagavond tegen Barcelona. Het schreef dat Carrasco overal te vinden was, in verdedigend opzicht en aanvallend de gevaarlijkste speler was.

De krant El Pais had ook lovende woorden over de Belg. 'De wedstrijd van de Belg, die soms zo presteert met zijn nationale ploeg, was memorabel. Nog een van die voorbeelden van unietransformatie waar Simeone zo van houdt. Hij was evengoed een correcte en opgeofferde vleugelspeler als een aanvallende vleugelspeler toen hij zich vrij voelde om te rennen.'

AS, de Spaanse sportkrant, schreef ook dat Carrasco een puike wedstrijd speelde. 'De 1-0? Een actie waarin de Belg zijn grote tactische niveau liet zien. Een merkwaardige foto van Carraso die zich verdedigt tegen een voetballer als Dembélé. Carrasco werd nooit gekenmerkt door een bijzonder toegewijde verdediging, maar hij moest vanaf het begin zijn overall aantrekken.'