Amper 16, maar Lavia (ex-Anderlecht) krijgt al minuten bij beloften van Man City

Amper 16, maar Lavia (ex-Anderlecht) krijgt al minuten bij beloften van Man City

21-11-2020 23:44
7

RSC Anderlecht zag afgelopen toptalent Roméo Lavia vertrekken. De amper zestienjarige middenvelder koos voor Manchester City. Lavia wordt een grote toekomst voorspeld en ook in Manchester lijkt men enorm in hem te geloven.

Ondanks de grote mogelijkheid op speelminuten bij RSC Anderlecht koos Lavia toch voor de Engelse topclub Man City. De zestienjarige middenvelder kwam aanvankelijk uit voor de U18 van The Citizens en maakte daar duidelijk al heel wat indruk.

Bij Man City besloot men dan ook om Lavia al snel een kans te geven bij de iets oudere jongens. Op amper zestienjarige leeftijd mocht Lavia namelijk al debuteren bij de U21 van Man City. Daar speelde hij mee in een wedstrijd in de EFL Trophy.

Lavia was overigens de enige zestienjarige speler in die ploeg en stond samen op het veld met onder andere Felix Nmecha (broer van), die onlangs nog debuteerde bij het A-elftal van Man City. De wedstrijd tegen Lincoln City eindigde uiteindelijk ook op een 1-1 gelijkspel, waarna Lincoln City de penaltyreeks won.