VP-Analyse: Lang overschaduwt 'sterkhouders', Club Brugge tapt uit zelfde vaatje

21-11-2020 23:10 Laatste update: 22-11-2020 09:51
3

Club Brugge kon zaterdagavond afrekenen met KV Kortrijk. Dat afrekenen gebeurde met een hele kleine a. Blauw-zwart kon nauwelijks haar stempel drukken op de wedstrijd. In de VP-Analyse leggen we de wedstrijd bloot.

Jan-Breydel-lijn zet zich door
Charleroi, Beerschot en KV Mechelen konden dit seizoen al punten pakken in het Jan-Breydel stadion. Na de eerste helft was het al duidelijk - hoe de eindstand ook zou worden - dat Club Brugge de lijn van deze wedstrijden doortrok. Met slaapverwekkend voetbal en nauwelijks kansen hield blauw-zwart Kortrijk zelf in de wedstrijd. De vloeiende aanvallen en splijtende passes van weleer zien we al lang niet meer in Jan-Breydel. De tweede helft maakte deze gedachte lichtjes goed dankzij een knappe omhaal van Lang, maar daarmee is het meeste dan ook gezegd.

Bedrijvige Guèye
Bij KV Kortrijk viel Guèye op. De vervanger van Moffi kon nog niet echt potten breken, maar toonde zich bedrijvig tegen Club Brugge. Vooral in de eerste helft kon hij met snelle draaibewegingen en aardige diepgang Mechele vaak op het verkeerde been zetten. Veel leverde deze individuele acties niet op. KV Kortijk kon Mignolet tot de 70ste minuut slechts één op de proef stellen.

Lang overschaduwd klassieke sterkhouders
De klassieke sterkhouders, Vanaken, Vormer, Mata en co, zitten niet in de vorm van hun leven. Vanaken en Vormer, toch wel de 'patrons' van dit elftal, raakten nauwelijks een bal aan in de tweede helft. Club Brugge moest het hebben van De Ketelaere en ene Nog Lang. De Ajax-huurling ontpopte zich voor het eerst echt tot uitgesproken matchwinnaar. Niet enkel door zijn fantastische omhaal, maar ook door zijn goed voetballend spel. De Nederlander kon vaak als enige de Kortrijk-defensie het vuur aan de schenen leggen.

Dinsdag is het andere koek
Dinsdag speelt Club Brugge op Dortmund. Met de prestatie van zaterdagavond in het achterhoofd zullen veel fans met weinig verwachtingen naar de wedstrijd kijken. Het gegeven is natuurlijk anders, de druk ligt bij Dortmund, misschien bevrijdt dit spelers als Vanaken en Vormer.

Los daarvan zal het een aartsmoeilijke opdracht worden. Dortmund won zaterdagavond met 2-5 van Hertha BSC, mede dankzij een hattrick van Haaland.