Manchester United kan eindelijk eerste Premier League-zege op Old Trafford vieren

21-11-2020 23:03
1

Manchester United heeft met de nodige moeite zijn eerste thuiszege van het Premier League-seizoen geboekt. Dankzij een rake penalty van Bruno Fernandes werd er met 1-0 gewonnen van promovendus West Bromwich Albion.

In de eerste helft kreeg Anthony Martial de beste kansen namens de thuisploeg en rook Karlan Grant aan de 0-1. Direct na rust ging het los en werd de hoofdrol gegrepen door de arbitrage en de VAR. Conor Gallagher kreeg een strafschop mee, die na een second opinion echter in werd getrokken.

Niet lang daarna ging de bal aan de andere kant op de stip. Sam Johnstone stopte de inzet van specialist Bruno Fernandes, maar kwam te ver van zijn lijn af. De Portugees mocht nog eens aanleggen en had nu wél succes: 1-0.

Manchester United komt na de langverwachte thuiszege op dertien punten en maakt een sprong naar het linkerrijtje. Het verschil met koploper Tottenham Hotspur is zeven punten, mét nog een wedstrijd tegoed.