Carrasco de grote held, Rode Duivel beslist topper tegen Barcelona

21-11-2020 23:00 Laatste update: 23:01

Yannick Carrasco werd gekroond tot de grote matchwinnaar in het duel tegen FC Barcelona. Na defensief falen kon de Rode Duivel profiteren en scoorde hij het enige doelpunt voor Atlético Madrid. Het werd 1-0.

Antoine Griezmann stond wederom in de basis bij Barcelona en de Fransman was al na twee minuten gevaarlijk. Uit een voorzet van Ousmane Dembélé tikte hij van dichtbij over. Aan de andere kant probeerde Saúl het van afstand, maar Marc-André Ter Stegen was bij de les. Niet veel later had de Duitse doelman geluk, toen Marcos Llorente de lat raakte.

Na die levendige openingsfase hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, maar vooral Barça kwam nauwelijks tot kansen. Alleen Lionel Messi zette Atlético-doelman Jan Oblak nog aan het werk voor rust. Aan de andere kant werd de thuisploeg de openingstreffer plots in de schoot geworpen. Carrasco kreeg plots heel veel ruimte nadat Gerard Piqué ruziede met de bal. Ter Stegen kwam véél te ver uit zijn doel en dat werd simpel afgestraft door de Rode Duivel.

Barça moest in de achtervolging, maar de eerste kansen in de tweede helft waren voor Atlético. Na 57 minuten was Clement Lenglet echter heel dicht bij de gelijkmaker. Lionel Messi plaatste de bal perfect op het hoofd van de Franse verdediger, die Oblak redding zag brengen. Niet veel later kreeg Barcelona nog een tegenslag te verwerken, want Piqué verliet in tranen het veld met een knieblessure.

Het leidde tot een mindere fase van de Catalanen, waarin de Madrilenen eenvoudig stand hielden. Barcelona zag af en zag Carrasco bijna opnieuw scoren. Zo schoot Carrasco na 73 minuten hard voorlangs. Ook het slotoffensief van Barça mocht geen naam hebben, het bleef 1-0.