Club Brugge wint zonder veel overtuiging van KV Kortrijk

Club Brugge wint zonder veel overtuiging van KV Kortrijk

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 22:34za 21-11-2020 om 22:34

Laatste update: zaterdag 21 november 2020 om 22:41za 21-11-2020 om 22:41

Club Brugge heeft met 1-0 van KV Kortrijk gewonnen. In een zwakke wedstrijd maakte Lang met een omhaal de enige treffer. Beide ploegen creëerden slechts een handvol kansen.

Club Brugge begon veelbelovend aan de wedstrijd. Na 6 minuten draaide Lang goed weg, zijn schot strandde op Ilic. Dat was ook meteen het enige doelgevaar in talloze minuten. KV Kortrijk had goed grip op een traag spelend Club Brugge. Aan de kant van Kortrijk kon Sainsbury schieten na een wandeling richting doel. 

Op het einde van de tweede helft kon Vanaken nog dreigen na een lage voorzet van Diatta. Ook hier kon Ilic makkelijk ingrijpen. Een zoveelste teleurstellende helft in het Jan-Breydel stadion.

De tweede helft schoot KV Kortrijk goed uit de startblokken. Guèye kon diep lopen, maar de Brugge-defensie maakte de aanvallen onschadelijk. Vanaf dan trok Club de wedstrijd weer naar zich toe. Mede door de ingevallen Krmencik zette Lang de 1-0 op het scorebord met een knappe omhaal.

Na de treffer bleef het even stil in de doelgebieden. De laatste tien minuten zette KV Kortrijk toch een eindsprint in. Met snel opeenvolgende kansen konden ze Mignolet bedreigen en Club Brugge aardig schrik aanjagen. Meer dan dreiging zat er niet in voor KVK. Club Brugge boekt een zakelijke overwinning en kan met een goed gevoel naar Dortmund.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws