Dodelijk efficiënt Cercle Brugge maakt Waasland-Beveren ijskoud af

21-11-2020 20:20
8

Waasland-Beveren blijft in het sukkelstraatje zitten en is er ook niet in geslaagd punten te sprokkelen tegen Cercle Brugge. De thuisploeg verloor opnieuw en zag Cercle Brugge na twee doelpunten van Ike Ugbo de overwinning pakken: 0-2.

Waasland-Beveren is één van de grote degradatiekandidaten, maar dat was er niet aan te zien. De thuisploeg was bijzonder gevaarlijk en wist enkele goede mogelijkheden te creeëren. Een kopbaal van Schoonbaert belandde op de paal, even later zag Waasland-Beveren een doelpunt terecht afgekeurd worden.

We leken de rust dan ook in te gaan met een 0-0 gelijke stand. Daar kwam in het slot nog verandering in. Balverlies van Wiegel werd klinisch afgestraft. De spits Ike Ugbo profiteerde en maakte er 0-1 van.

De tweede helft begon ook net zoals de eerste, met kansen voor Waasland-Beveren. Danel Sinani was al vroeg dicht bij de gelijkmaker. Zijn poging wist niet in doel te belanden. Er werd stevig gebikkeld op de Freethiel, met een thuisploeg dat vol voor die gelijkmaker ging.

Cercle Brugge hield echter stand en leek die nul gewoon te gaan houden. Sterker nog, acht minuten voor tijd was het alweer Ugbo die er 0-2 van maakte en de partij ook helemaal in het voordeel van Cercle Brugge besloot.