KV Oostende en Royal Antwerp FC delen de punten na zinderend slot

21-11-2020 20:18 Laatste update: 20:31
7

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd de drie punten te pakken. Op bezoek bij KV Oostende zorgde het voor een spannende partij, waarin vooral het slot kon bekoren. Een winnaar kregen we echter niet: 1-1.

De partij tussen KV Oostende en Royal Antwerp FC begon bijzonder gelijkopgaand, met kansen aan beide kanten. In het vroege begin kregen we nog een grote mogelijkheid voor McGeehan, maar doelman Butez wist een voorsprong te voorkomen.

Aan de overzijde was Antwerp nog gevaarlijk via onder andere Pieter Gerkens en Dieumerci Mbokani. KV Oostende bleef echter de gevaarlijkste ploeg en leek ook maar aanspraak te maken op een doelpunt. Tien minuten voor tijd moest Faris Haroun nog aan de noodrem trekken, hij ontsnapte onbegrijpelijk aan rood en kreeg slechts geel.

Ook in het slotakkoord bleven beide ploegen nog gevaarlijk, maar een doelpunt werd er voor de pauze niet meer gescoord.

Na een leuke eerste helft leek er door de zeelucht wat zand in de machines geraakt te zijn van beide ploegen. Er kom amper iets noemenswaardig genoteerd worden en de eerste echt grote kans viel pas na een twintigtal minuten voetballen in de tweede helft. Antwerp wist er niet uit te scoren.

Het bleef wachten op dat eerste doelpunt, dat de partij waarschijnlijk helemaal zou beslissen. Dat kwam er bijna via Arthur Theate, Jean Butez haalde het gemaakte doelpunt met een schitterende reflex nog uit doel.

Het venijn bleek hem in de staart te zitten. Tien minuut voor tijd scoorde Arthur Tanghe het openingsdoelpunt voor KVO, niet veel later was het Lior Refaelov die de gelijkmaker in doel wist te tikken. Beide ploegen gingen nog zoeken naar dat beslissende tweede doelpunt, Antwerp kwam er nog het dichtst bij, maar het doelpunt viel niet. Het bleef 1-1.