Chelsea vindt al na 10 minuten antwoord op Newcastle-plannen en klimt naar plek 1

21-11-2020 15:25

Chelsea heeft zich voor in elk geval een paar uur verzekerd van de koppositie in de Premier League. The Blues boekten op bezoek bij Newcastle United een regelmatige overwinning en zijn Leicester City voorlopig op doelsaldo voorbijgegaan.

Newcastle United was van plan om de achterhoede dicht te timmeren op het eigen St. James' Park, maar kon die plannen al na tien minuten overboord gooien. Een kopbal van Tammy Abraham, na een afgemeten voorzet van Hakim Ziyech, werd nog gepareerd door Karl Darlow, maar na de daaropvolgende hoekschop was het alsnog raak. Mason Mount legde de bal bij de tweede paal neer, Federico Fernández wilde wegwerken, maar maakte een knullig eigen doelpunt: 0-1.

De thuisploeg moest komen, maar kreeg geen poot aan de grond tegen Chelsea. De gasten uit Londen kregen één opgelegde kans om de marge te verdubbelen, maar Timo Werner schoof de bal naast. Diezelfde Werner had het vizier ook na rust niet op scherp staan, waardoor Newcastle nog enige tijd mocht blijven hopen op een goed resultaat. Na ruim een uur bewees de Duitse spits alsnog zijn waarde en werd de wedstrijd in het slot gegooid: Werner demarreerde en vond Tammy Abraham, die de 0-2 tegen de touwen schoof.

Sean Longstaff raakte nog het aluminium namens de gastheren, maar de punten kwamen niet meer serieus in gevaar voor Chelsea. De ploeg van Frank Lampard komt op achttien punten en meldt zich naast Leicester City aan kop van de Premier League. Stadgenoot Tottenham Hotspur kan later op de zaterdag langszij komen: de Noord-Londenaren spelen om 18.30 uur de kraker tegen Manchester City.