De Decker over spelers KAA Gent: “Jongens zijn niet dezelfde als voor corona”

De Decker over spelers KAA Gent: “Jongens zijn niet dezelfde als voor corona”

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 13:13za 21-11-2020 om 13:13

KAA Gent kampte met heel wat coronaproblemen de afgelopen weken. Ook coach Wim De Decker werd positief getest. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over de situatie.

"We kennen de impact op spelers die terugkomen nog niet precies", begint De Decker. "Ik zie dat jongens die terugkomen niet dezelfde zijn als daarvoor. De medische staf staat ook daar soms nog voor raadsels, maar je ziet wel dat er individuele verschillen zijn.”

“Arslanagic had bijvoorbeeld de eerste dagen héél wat problemen om weer in zijn ritme te komen”, gaat De Decker verder. “Hij was héél rap uitgeput. Het maakt dat we bijna dagelijks de afweging moeten maken wie wat wel of niet kan."

KAA Gent neemt maatregelen. "We zetten meer dan ooit in op het meten van een aantal fysieke parameters. De hartslag, de recuperatietijd: dat zijn allemaal zaken die we héél nauwgezet opvolgen. Maar het blote oog liegt ook niet, als je spelers na x-aantal minuten al met de handen op de knieën ziet staan uitblazen.”

“Ik hoor ook van trainers van andere clubs dat sommige spelers het moeilijk hebben om terug te komen. De individuele verschillen maken een goeie opvolging absoluut noodzakelijk”, aldus de oefenmeester van KAA Gent.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws