Breaking news

'Groot nieuws uit Engeland: fans mogen volgende week de stadions weer in'

Ondanks 30 tegengoals moet Beerschot niets aanpassen: Niet te risicovol

Ondanks 30 tegengoals moet Beerschot niets aanpassen: "Niet te risicovol"

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 11:21za 21-11-2020 om 11:21

Gert Verheyen staat te boek als een gerespecteerd en onderlegd voetbalanalist, maar K. Beerschot V.A. stelt hem voor een groot enigma. De promovendus draait volop mee in de top van de Jupiler Pro League, ondanks liefst 30 tegentreffers. Daar krijgt Verheyen kop noch staart aan.

Over het opvallendste elftal uit onze hoogste klasse hoeft de oud-voetballer niet lang na te denken. "Beerschot", zucht Verheyen in Sportwereld. "Het team met het hoogste aantal goals, 33 stuks, én tegengoals, 30. Na twaalf speeldagen. Ik vind geen voorbeeld van een ploeg die zoiets eerder deed. Het tart elke verbeelding. Dat klopt gewoon niet. En dan nog bovenaan staan? Het gaat in tegen alle stats. Dat krijg ik niet uitgelegd."

Toch probeert Verheyen in zijn glazen bol te kijken. "Het zou straf zijn als dat een heel seizoen blijft duren. De vraag is: wat stokt er eerst? Hopelijk voor hen al die tegengoals", stelt hij. Dat Hernan Losada te zeer voor de aanval kiest, wil Verheyen niet gezegd hebben. "Daar heeft het niets mee te maken. Slechts vijf goals pakken ze op de counter. Ze spelen dus niet te risicovol. Er zijn slechts drie ploegen die minder balbezit hebben: Moeskroen, Waasland-Beveren en OH Leuven", heeft de analist zijn huiswerk gemaakt.

Investeren in de achterhoede
Waar schort het dan wel aan bij Beerschot? "Aan de pure individuele kwaliteit van de verdedigers", klinkt het onomwonden. "Losada heeft al omgeschakeld van drie naar vier verdedigers, maar dat verandert niets. Flaters, die zie je niet. Maar ze krijgen achterin te weinig weggewerkt. Ze krijgen er acht tegen op flankvoorzetten. En dan nog eens zes omdat ze in de zestien werden uitgespeeld."

"In verdedigend opzicht moet Beerschot op zoek naar versterking", adviseert Verheyen. "Waar ik ook van schrok: Mike Vanhamel is qua savepercentage de minste doelman van eerste klasse. Van de 25 keepers die al in actie kwamen. Ik heb die nochtans al veel goeie ballen zien pakken. Sjotten kan hij ook. In mijn perceptie houdt hij nog veel tegen. Er zijn natuurlijk veel tegengoals van binnen de zestien. Van kortbij is het moeilijker pakken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws