Geen Belgen in top-20 van Golden Boy, David strandt op plek zeventien

Geen Belgen in top-20 van Golden Boy, David strandt op plek zeventien

21-11-2020 10:17
3

Erling Braut Haaland mag zich de Golden Boy van 2020 noemen. Op de jaarlijkse Award van Tuttosport kwam de Noorse goalgetter uit de bus als grote winnaar. In de top-20 was er geen plek voor Belgisch geweld.

Op het podium wordt Haaland geflankeerd door Ansu Fati (FC Barcelona) en Alphonso Davies (Bayern München). Verder haalden ook onder meer Jadon Sancho (Borussia Dortmund, vierde), Dejan Kulusevski (Juventus, zesde) en Vinicius Junior (Real Madrid, tiende) de top-tien.

Geen Belgen dus, maar wel één speler met een link met de Jupiler Pro League bij de beste twintig: Jonathan David. De voormalige smaakmaker van KAA Gent, die zich momenteel probeert door te zetten bij Lille OSC, zag zijn knalseizoen in de Ghelamco Arena bekroond met een zeventiende stek.

Bij de 100 genomineerden verdedigde enkel Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) de Belgische kleuren. Tot aan de schifting van de laatste zestig kandidaten bleef de middenvelder in de running, maar daarna viel hij af. Zo treedt Verschaeren niet toe tot het clubje Eden Hazard, Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Divock Origi. Die haalden tussen 2011 en 2014 alle vier het podium van de Golden Boy-verkiezing.