Afgehaakte Standard-investeerder haalt uit: Venanzi weet wat ik hem verwijt

Afgehaakte Standard-investeerder haalt uit: "Venanzi weet wat ik hem verwijt"

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 10:00za 21-11-2020 om 10:00

Standard Luik zit financieel in nauwe schoentjes. De club kan alle centen gebruiken en leek daarom een slag te slaan door François Forestieri aan boord te halen als investeerder. De grote man van farmabedrijf Mithra haakte echter in extremis af. Die ontgoocheling heeft de verstandhouding met voorzitter Bruno Venanzi een ferme klap toegediend.

Lange tijd stond een deal tussen beide partijen in de sterren geschreven. Uiteindelijk kwam er toch een kink in de kabel, op advies van de financiële experten van Forestieri. "Weet je wat het is?", legt de CEO uit aan Het Laatste Nieuws. "Stel dat justitie Standard onderzoekt. Dan zouden ze ook bij mij terechtkomen, hé. Daar had ik geen zin in. Vergeleken met de waarde van Mithra is Standard 'peanuts'. Ik moet ook aan mijn bedrijf denken. Mocht ik in een slecht daglicht komen, kan dat nefast zijn voor Mithra."

Het doet de man pijn, want als trotse Luikenaar wilde Forestieri dolgraag investeren in zijn grote liefde. Een nieuw verhaal in de toekomst sluit hij uit. "Stel: je komt thuis en je betrapt je vriendin met iemand anders", haalt Forestieri een vergelijking boven. "Later komt ze terug en zegt ze: 'Ik heb een fout gemaakt, ik ben nog steeds verliefd op jou.' Jullie relatie zal nooit nog hetzelfde zijn. Het vertrouwen is gebroken. Hoe kan ik ooit nog honderd procent vertrouwen hebben?", klinkt het afwijzend.

Onvrede met Venanzi
Op de achtergrond speelt meer dan enkel een afgebroken overeenkomst. Forestieri geeft duidelijk aan dat de afwikkeling van de zaak niet helemaal verlopen is zoals hij dat in gedachten had. " "Ik heb mijn woord gehouden, de andere partij niet. Plots verbrak hij het contract", verwijst Forestieri naar Venanzi. "Ik vind dat niet correct. En ik ben er écht ziek van geweest."

De Standard-voorzitter moet dan ook in eigen boezem kijken. "Meneer Venanzi weet wat ik hem verwijt. Ik sta recht in mijn schoenen. En mocht het nodig zijn, zal ik stappen ondernemen tegen Monsieur Venanzi, maar niet tegen Standard", stelt hij de club al gerust. "Ach, ik probeer altijd tot een vergelijk te komen in een dispuut. Ik heb geen agressief karakter. Alleen: hij heeft mijn imago proberen te bevuilen, terwijl hij zelf in fout is. Dat is aangekomen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij het goed komen met Standard?

(230 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws