Volland en Fabregas doen PSG pijn: twee goals van Mbappé niet genoeg

20-11-2020 23:33

Paris Saint-Germain heeft een slechte generale beleefd voor het belangrijke Champions League-duel met RB Leipzig. De Franse topclub ging na acht zeges op rij weer eens onderuit in de Ligue 1: AS Monaco boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege.

Bij PSG begon Neymar op de bank, maar Kylian Mbappé verscheen wel aan de aftrap tegen zijn oude club. De Franse aanvaller opende na 25 minuten op fraaie wijze de score, nadat hij diep was gestuurd door Ángel di María. Niet veel later ging de bal op de stip en ook dat buitenkansje was aan Mbappé wel besteed. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSG, al werden goals van Moise Kean en nogmaals Mbappé afgekeurd wegens buitenspel.

Monaco toonde in de tweede helft echter een ander gezicht. Kevin Volland maakte er al snel 1-2 van en na 65 minuten was het weer raak voor de Duitse aanvaller. Ditmaal sloeg hij toe op aangeven van invaller Cesc Fabregas. Het werd vervolgens nog erger voor PSG, waar Neymar inviel. Abdou Diallo verspeelde de bal in het strafschopgebied aan Volland en corrigeerde dat met een overtreding. Fabregas verzilverde de penalty.

Voor PSG zijn de druiven zuur. De koppositie komt nog niet in gevaar voor de ploeg van coach Thomas Tuchel, die nu een voorsprong heeft van vier punten op Monaco. Maar het moet snel beter, want na drie duels in de groepsfase van de Champions League is de achterstand op Manchester United en RB Leipzig drie punten.