Club NXT pakt eerste overwinning in 1B en duwt Lierse Kempenzonen dieperik in

20-11-2020 21:50
30

dClub NXT is er na elf speeldagen dan toch in geslaagd om te winnen in Eerste Klasse B. In eigen huis maakte het een kwakkelend Lierse Kempenzonen ijskoud af. Het werd 2-0.

Bij Club NXT was het nog steeds zoeken naar de eerste overwinning en daar leek het tegen Lierse-Kempenzonen ook op te hopen. Het balbezit was aanvankelijk voor de jonkies van Club Brugge. Net zoals de eerste wedstrijden had Club NXT het echter moeilijk om tot grote kansen te komen.

Aan de overzijde toonde Lierse-Kempenzonen amper aanvallende initiatieven en kwam het niet tot bij het doel van Nick Shinton. De bezoekers kwamen naarmate de wedstrijd vorderde wel meer aan bod en brachten de partij weer in balans.

Het eerste grote gevaar in de partij was ook meteen een doelpunt. Na een knappe aanval vanop rechts was het, wie anders dan clubtopschutter Thibo Baeten, die Club NXT op voorsprong bracht. Lierse kwam er niet aan te pas en slaagde er voor de rust dan ook niet in om te scoren.

We kregen iets meer strijd in de tweede helft, met een Lierse Kempenzonen dat duidelijk voor die gelijkmaker ging. De grote kansen van de bezoekers bleven uit, terwijl men bij Club NXT op de counter naar dat verlossende tweede doelpunt zocht.

De aanvallende intenties van Lierse zorgden ook voor verschillende goede kansen, waaronder een bal op de paal. Bij Club NXT was het pompen of verzuipen, maar verzuipen deed men niet. Integendeel. Na een schitterende actie van Ignace Van der Brempt, die twee verdedigers van Lierse voorbij dribbelde, werd het twintig minuten voor tijd 2-0.

Het bleek de tik teveel te zijn voor de bezoekers. Coach Tim Van Imschoot probeerde er nog schwung in te brengen met enkele wissels, maar Lierse Kempenzonen kon het tij niet meer doen keren. Het bleef 2-0.