'Musonda speelde voor zichzelf, Bounida (14) doet dat niet bij Anderlecht'

'Musonda speelde voor zichzelf, Bounida (14) doet dat niet bij Anderlecht'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 20:30vr 20-11-2020 om 20:30

RSC Anderlecht lijkt met Rayane Bounida een nieuw toptalent in huis te hebben. De veertienjarige middenvelder wordt door heel wat Europese topclubs gevolgd, maar lijkt te denken aan een doorbraak bij Anderlecht. Dat gebeurde niet met één van de vorige toptalenten, Charly Musonda, die al vroeg voor een vertrek richting het buitenland koos.

Urbain Haesaert, van 2010 tot 2018 scout bij Anderlecht, kent Musonda maar al te goed. Volgens hem is Bounida op zijn leeftijd echter beter dan Musonda toen. "Hij is een Europese topper. Hij is een ongelooflijk goeie speler, die alle nodige kwaliteiten herbergt. Hij ziet het allemaal en is altijd vrij, de aanname is perfect, links- en rechtsvoetig geen probleem", klinkt het bij Sporza.

"Hij heeft onmiddellijk een actie, met een zeer korte draaibeweging maakt hij zich vrij en hij speelt dieper in zodra hij kan. Hij versnelt het spel. Hij dribbelt niet om te dribbelen", klinkt het. "Dat deed bijvoorbeeld Charly Musonda wel."

Speelde voor zichzelf
Haesaert zag een groot minpunt bij Musonda. "Sorry, maar ik ben nooit voor Musonda geweest. Hij was een heel goede speler, maar hij speelde voor zichzelf, voor het podium. Dat was altijd bal aannemen en dribbel, dribbel, dribbel om te laten zien hoe goed hij wel was. Maar hij dacht nooit vooruit naar de fase om doelpunten te maken", geeft Haesaert aan.

De nu 24-jarige Musonda werd ook een bijzonder grote toekomst voorspeld, maar kon het nooit helemaal waarmaken. Door heel wat blessures wist Musonda niet door te breken bij Chelsea, dat hem uitleende aan onder andere Real Betis, Celtic Glasgow en Vitesse.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws