Opvallend: Onbekende Afrikaan is duurste zomertransfer Club Brugge

Opvallend: Onbekende Afrikaan is duurste zomertransfer Club Brugge

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 20:00vr 20-11-2020 om 20:00

Club Brugge kende een bijzonder rustige transferperiode en haalde amper nieuwelingen in huis. Op de officiële website komt Club Brugge nu met de cijfers over de voorbije transferperiode.

Club Brugge stelde anderhalf jaar geleden een Code of Ethics voor, waarbij het elke transferperiode een overzicht zou publiceren van de voorbije transferperiode. Dat deed het nu ook over de zomertransferperiode.

Daaruit bleek dat Club Brugge vier spelers haalde: Eduard Sobol, Noa Lang, Formose Mendy en Ibrahima Fofana. Uit de cijfers bleek ook dat Blauw-Zwart amper iets heeft uitgegeven. Lang kost zes miljoen euro, maar dat moet Club Brugge pas volgend seizoen aan Ajax betalen. De jonge middenvelder Fofana zou dan weer wel een half miljoen euro hebben gekost.

Opvallend, want de 18-jarige Guineeër werd rechtstreeks uit zijn thuisland gehaald, maar kent dus wel een stevig prijskaartje. Door blessureproblemen kon hij ook nog niet debuteren, maar daar komt vrijdag verandering in. Zo start hij in de basis in de partij van Club NXT tegen Lierse-Kempenzonen vrijdagavond. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws