Vlaamse regering keurt nieuw stadiondossier goed: Brugge krijgt wat ze verdienen

Vlaamse regering keurt nieuw stadiondossier goed: "Brugge krijgt wat ze verdienen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 15:10vr 20-11-2020 om 15:10

De Vlaamse regering heeft het nieuwe stadiondossier voor Brugge goedgekeurd. Het is nu enkel nog wachten op de Raad van State, maar er lijkt wel eindelijk schot te komen in de zaak. En dat maakt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gelukkig.

Club Brugge wil op de huidige locatie graag een nieuw stadion neerpoten, Cercle Brugge zou aan de Blankenbergse Steenweg een kleiner stadion krijgen. "Uit overleg met het stadsbestuur van Brugge en Club Brugge en Cercle Brugge bleek duidelijk dat alle actoren in het Brugse vragende partij waren voor een remediëring van het initiële plan dat een voetbalstadion en bedrijventerrein voorziet langs de Blankenbergse Steenweg", vertelde Demir aan Sporza.

"Daarom hebben we  samen met de stad Brugge en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) gewerkt aan een nieuw plan dat tegemoet komt aan de door de Raad van State aangehaalde elementen", vervolgde de minister, die hoopt dat er eindelijk een einde komt aan de hele saga. "Er is in dit dossier al genoeg tijd verloren. Het is tijd dat Brugge, zijn bewoners en de Brugse voetbalsupporters het stadion krijgen dat ze verdienen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws