Kompany over de Rode Duivels: Dat is een enorm voordeel voor ons

Kompany over de Rode Duivels: "Dat is een enorm voordeel voor ons"

20-11-2020 13:45
2

Vincent Kompany doet niet meer mee bij de Rode Duivels, maar volgt ze uiteraard nog op de voet. Kompany ziet kansen op het komende EK. Het plannetje van de Belgen loopt volgens hem gesmeerd.

"Tot nu toe verloopt het scenario ideaal voor deze generatie", vertelt Kompany aan Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat wij één van de beste ploegen ter wereld zijn op de omschakeling, met ongelooflijke spelers als De Bruyne, Lukaku, Mertens. Met de loopacties van Meunier, Hazard en de andere spelers die op de flank uit de voeten kunnen."

De Rode Duivels kiezen nu ook voor een meer realistische aanpak. "Met de iets oudere ploeg is het vandaag misschien iets moeilijker om negentig minuten lang elke ploeg elke keer op te peuzelen. En het is interessant om die evolutie mee te maken, omdat de andere grote landen misschien iets jonger en sneller zijn en je hebt toch een fantastische formule om ook van de ploegen te winnen."

Bondscoach Roberto Martinez levert dan ook uitstekend werk. “Bij een nationale ploeg is dat veel moeilijker dan op clubniveau, maar de Belgische nationale ploeg is heel goed georganiseerd. Dat is een enorm voordeel richting een groot toernooi. Dus alles verloopt volgens plan, denk ik."