Ik geloof erin dat hij bij Anderlecht een belangrijke rol kan spelen

"Ik geloof erin dat hij bij Anderlecht een belangrijke rol kan spelen"

20-11-2020 12:00
2

Zondag kijken Beerschot en Anderlecht mekaar in de ogen. Dat wordt ook een strijd tussen landgenoten Raphael Holzhauser en Peter Zulj. Ze willen allebei naar het EK gaan met Oostenrijk. 

Bondscoach Franco Foda zal de match dus zeker bekijken. "We hebben ruim veertig spelers die in aanmerking komen voor het EK", legt hij uit bij Het Laatste Nieuws. "Rapha en Peter behoren tot die lijst, ze maken deel uit van mijn plannen, maar ik kan niks garanderen. Ik kan enkel hopen dat ze de lijn doortrekken: ze doen het goed."

Vooral Holzhauser is bezig aan een topseizoen. Hij zit nu aan negen goals en acht assists. "Maar ik durf niet zeggen dat ik beter ben dan Peter", vertelt Holzhauser daar zelf over. "Ik ken hem zeer goed, hij is een klassevoetballer. Ik geloof erin dat hij bij Anderlecht een belangrijke rol kan spelen. Hij heeft er de kwaliteiten voor."

Holzhauser is zondag dan ook op zijn hoede. "Ik reken Anderlecht bij de favorieten voor de landstitel. Maar we spelen thuis, en dan zijn wij extreem sterk."